2021. december 04. 12:49 - Sz.Aladar

A Yamaha Virago és a kínai kipufogó

Sokan vannak, akik az Aliexpress árait látva nem mindig tudnak ellenállni a csábításnak. Ez akkor is igaz, ha kipufogóról van szó, mert Európában 3-400 euró alatt nem nagyon találni épkézláb rendszert.

Én mégis inkább lebeszélnék mindenkit ezeknek a megvételéről. Két elrettentő példát kívánok elétek tárni, amivel személyesen és közvetlenül, avagy közvetve dolgom volt.

china_exhaust.png
A legviccesebb a Vance & Hines Big Radius kipufogórendszerének a kínai kópiája, aminek az elülső leömlője a motor jobb oldalán is oldaltámaszt képez.

"Vettem ezt a kipufogót, de leér a kanyarokban, lehet ezzel valamit kezdeni?"  A válasz: vissza kell küldeni, vagy falra dísznek esetleg... :D


A másik a 750-esre (és a nagyobbakra) gyártott rendszer, ahol a hengerclipboard04.jpg tövében a cső átmérője kb. egy McDonalds-os szívószál. Na jó, annál nagyobb azért, de a gyári hátsó könyök keresztmetszetének kb. a fele, az elülső könyök pedig a gyári keresztmetszetének a harmada, nem jelentéktelen teljesítménycsökkenést okozva. Erről csak termékfotóm van, mert a szerencsétlen motort, amire rápakolták nem láttam személyesen. A panasz röviden az volt, hogy nincs ereje a motornak előzni avagy országúti tempónál a kisebb dombokon is elmegy az ereje. A tulaj kérdése eredetileg arra vonatkozott, hogyan fúvókázza át a porlasztót, de ehhez a vacakhoz sajnos sehogy nem lehet.

Címkék: sztori
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viragotech.blog.hu/api/trackback/id/tr6316773526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása