2021. december 05. 18:27 - Sz.Aladar

Nincs szikra? - hibakeresési segédlet

A Virago-k gyújtásrendszere elég egyszerű. Nem sokban tér el a klasszikus megszakítós rendszerektől, csak bütykös tengely és megszakítók helyett a lendkerék és a mellette elhelyezett jeladók mondják meg a gyújtótekercseknek, mikor kell szikrát dobni. A szikra további időzítését (előgyújtás) a TCI intézi, ami a gyújtótekercseket hajtja.

Fontos részlet: TCI és nem CDI.
A CDI egész más elven működik és másfajta gyújtótrafót igényel.
Ha bemegyünk egy motoros boltba új gyújtótekercsért és az eladó kérdésére, hogy CDI-s motorra kell-e igennel válaszolunk, olyan gyújtótrafót fog adni, ami jobb esetben nem is passzol, rosszabb leégeti a gyújtásvezérlőnket a francba. 

Ha töltött akksi, jó biztosítékok és új gyertyák ellenére nyoma sincs szikrának, módszeresen meg kell vizsgálnunk a rendszert és meg kell találnunk a hibát. Ehhez próbálok egy könnyebben emészthető útmutatót adni.
(vizuális segédletet, hogy mit hova köll dugni a Youtube-on találunk "virago electrics 4" szavakra keresve)

Letölthető INNEN

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viragotech.blog.hu/api/trackback/id/tr3916774362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása